Follow this blog with bloglovin

Follow Meg-på godt og vondt!

torsdag 20. januar 2011

Ren informasjon

I februar skal jeg begynne å ta "Informasjons- og krisetelefonen" på iks igjen.
Det gleder jeg meg til,selv om det begynner å nærme seg to år siden sist jeg tok slike telefoner.
Sommerfuglene flakser. Selv om de fleste av oss som tar telefonen ikke er fagpersoner, så vet vi hva det er å ha en eller flere spiseforstyrrelser og vi er geniale lyttere, så ring,ring.

"Informasjons- og krisetelefonen
Alle kan ringe inn, uansett om du er kvinne eller mann, har spiseforstyrrelser selv eller kanskje lurer på om du har det. Kanskje du er bekymret for en av dine nærmeste, er lærer, trener, eller helsepersonell som ønsker veiledning eller informasjon. Også mange skoleelever/studenter med oppgaver ringer til oss. Du kan være anonym hvis du ønsker det. "Det var godt å prate med en som forsto, og jeg skjønte at jeg ikke var alene!"
Du kan ringe når du ønsker svar på ulike spørsmål omkring spiseforstyrrelser, IKS eller våre aktiviteter, vil bestille skriftlig informasjon, eller du trenger noen å snakke med.
Telefonen betjenes kun av kvinner som har egenerfaring med spiseforstyrrelser og de har full taushetsplikt.
PS! Møter du ofte opptattsignal på dagtid, er vårt tips å ringe kveldsvaktene! Du kan ringe hvilket som helst lokallag, dersom du ikke ringer for informasjon om/påmelding til lokale aktiviteter. "
http://iks.no/iks/tilbud/informasjo/

Også begynner vi med åpne kvelder igjen. Juhuu.
"På de åpne kveldene vil lokallaget Oslo/Akershus tilby ulike aktiviteter. Det vil være fullt mulig for deltakere å ta med sitt eget utstyr til disse kveldene, og dere står fritt til å ta med dere annet utstyr som dere kan holde på med på disse kveldene. Som navnet "åpne kvelder" tilsier, så skal det være en fleksibilitet til stede. Utgangspunktet til lokallaget er at vi skal legge til rette for aktiviteter, med muligheter for også å velge hva man har lyst til å gjøre.
Det er våre brukere, de frivillige i IKS, som skal gjennomføre og arrangere de åpne kveldene. Vi holder på med å opprette en ny frivillig gruppe til de "åpen kveldene", kalt "Åpenkveldgruppa". De som er med i gruppa vil være til stede på de åpne kvelder på rundgang, og de sørger for innkjøp for oppdatering av materialer. De står f.eks fritt til å arrangere åpne kvelder andre tidspunkt, til å arrangere lørdagskurs i symaskinbruk, dartturnering en fredagskveld osv. Her er det i grunn bare fantasien og kreativiteten som stopper oss.
Åpenkveldgruppa har også tilgang til to låsbare vitrineskap hvor det meste av utstyret står. Vi har utstyr og materiale til aktiviteter som: smykkelaging, kortlaging, strikking, hekling, tegne- og maling, tre symaskiner, litt stoff, nåler og tråd, noen knapper osv. I tillegg har vi kjøpt inn dartskap med tilbe­hør, kortstokker og forskjellige typer brettspill for to og flere personer. Symaskinene kan medlemmer også leie for 30,- kroner, ved bruk i våre lokaler i Dronningensgate. Ta kontakt med oss hvis du ønsker å låne en symaskin. Til strikke- og hekle kvelder har vi både enkle og litt mer avanserte oppskrifter. Alle vil finne noe de kan pusle med. Kan vi friste med en strikket og tovet påskehøne til påske? Pulsvarmere eller skjerf sånn på tampen av vinteren? Kanskje du vil være med å strikke på det nye IKS ullteppet, et skikkelig lappeteppe?"

Og på torsdag 27/01.11 så skal det være temakveld igjen. Kom kom.
Bøllekurs: Selvtillitskurs for jenter

Sted: IKS Oslo/AkershusTid: 27.01.2011 19:00 - 21:00Kurset skal gi deg økt selvinnsikt, lære deg å kjenne deg selv og sette egne grenser. Gjennom felles erfaringer og diskusjoner skal vi komme frem til hva jenter kan gjøre og ikke kan gjøre.
På bøllekurset skal vi snakke om alt fra hersketeknikkene, skjønnhetstyranniet og seksuell frigjøring til kjønnsroller. Vi skal også ha en rekke øvelser som bygger selvtillit hos jenter.
Et kurs som gir deg lyst til å ta nye oppgaver, enten i klassen, på jobb eller i andre organisasjoner og situasjoner.
Linda Tinuke Strandmyr er feministisk ansvarlig i Rød ungdom, hvor hun også har hatt flere ulike verv. Til daglig jobber hun som skoleassistent.

For mer informasjon sjekk; http://www.iks.no/ eller ring 22940010

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar